Изложба за професор Иван Шишманов в Страсбург

По съвместна инициатива на МВнР и на Народното събрание на Република България от 25-ти до 29-ти юни 2012 г. в Парламентарната асамблея на Съвета за Европа бе представена изложбата "България в Европа", финансирана от Държавния културен институт към МВнР. Това е пето представяне на изложбата в рамките на два месеца.

Авторът на изложбата доц. д-р Румяна Конева от Института за исторически изследвания при БАН лично разведе президента на ПАСЕ Жан-Клод Миньон из експозицията и го запозна с европейския път и делото на големия български учен и общественик професор Иван Шишманов. Виж снимки...

В присъствието на множество европейски политици и посланици ръководителката на Българската парламентарна група г-жа д-р Джема Грозданова и н. пр. Андрей Техов, посланик на Българското постоянно представителство на Република България в Страсбург изтъкнаха редица постижения на българската държава по посока на европейската интеграция и институционалното участие на България през последните 20 години, чийто юбилей от присъединяването ѝ към СЕ бе отбелязан с изложбата.

Досега изложбата беше представена в Йена, в Софийския университет "Св. Климент Охридски", в Народното събрание, в БАН, а във фоайето на Народния театър ще бъде до 15 октомври 2012 г.